لیست اختراعات علي بهار
گنبد خنك كننده: (Cooling Dome) گنبد دو پوسته اي طراحي و اختراع شده است كه به شيوه اي طبيعي و بدون نياز به مصرف انرژي مي تواند جريان هواي خنك را وارد فضاهاي معماري نموده و فضاهاي داخلي را خنك نمايد. در اين اختراع طرح پوسته بيروني گنبد مشابه يك بادگير با راندمان بالا عمل نموده و جريان هوا را ابتدا به فضاي بين دو پوسته و سپس به فضاي داخلي منتقل مي سازد. پوسته داخلي كه از جنس سفال است به شيوه آبرساني قطره اي مرطوب نگه داشته مي شود و جريان هوايي كه وارد ساختار گنبد مي شود در مجاورت پوسته مرطوب داخلي خنك شده و وارد فضاي داخلي مي شود. سطح عايق پايين بدنه محصول، مانع انتقال رطوبت به ساختار معماري مي گردد. محصول مورد نظر مي تواند بر روي قسمتي از سقف نورگيرهاي مركزي ساختمان ها و يا بر روي كانال هاي مركزي فضاهاي معماري نصب و راه اندازي شده و باعث خنك شدن فضاهاي داخلي گردد. لازم به ذكر است كه محصول مشابه مي تواند به شيوه صنعتي و با مواد جايگزين توليد شده و جهت كاربرد در ساختارهاي معماري عرضه گردد.
سيستم تهويه و تبريد طبيعي (Natural Ventilation & Cooling System) اين اختراع متشكل از گنبد دو پوسته اي است كه از انرژي طبيعي و تجديد پذير (باد و آب و انرژي خورشيدي) جهت تهويه و خنك نمودن فضاهاي داخلي بهره مي گيرد و دماي محيط داخلي را با اختلاف درجه قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد. كلاهكي كه فرم آن تابع فرم پوسته خارجي گنبد است بر روي آن نصب مي شود و از قسمت زير كلاهك امكان ورود جريان باد از جهات مختلف به داخل و بين دو پوسته وجود دارد. فرم داخلي كلاهك باعث گردش جريان باد به دور پوسته داخلي گنبد و ورود به فضاي داخلي مي شود. سطح سفالين پوسته داخلي گنبد به شيوه آبرساني قطره اي مرطوب نگه داشته مي شود. جريان هوايي كه وارد ساختار گنبد مي شود در مجاورت پوسته مرطوب داخلي خنك شده و از طريق دريچه هايي كه رابط گنبد با فضاي داخلي هستند به داخل منتقل مي شود. اين دريچه ها مي توانند قابل تنظيم بوده و داراي فيلتر باشند. سطح زيرين پوسته داخلي گنبد عايق كاري شده و رطوبت به ساختار معماري انتقال نمي يابد. بر روي دريچه بالاي كلاهك، فن يا هواكش سبك نصب مي شود كه انرژي مورد نياز آن با سلولهاي خورشيدي مجاور هواكش تامين مي گردد. مخروطي رابط بين اين دريچه با فضاي داخلي است و هواكش مذكور باعث مكش هواي داخل و انتقال آن به بيرون مي شود و در نتيجه در زير گنبد فشار منفي ايجاد مي گردد. بنابراين جهت جبران اين فشار منفي، از دريچه هاي بين دو پوسته هواي خنك به فضاي داخل جريان مي يابد. طرح مورد نظر مي تواند بر روي قسمتي از سقف نورگيرهاي مركزي ساختمان ها و يا بر روي كانال هاي مركزي فضاهاي معماري نصب و راه اندازي شده و به شيوه طبيعي باعث خنك شدن فضاهاي داخلي گردد.
هدف از اين پروژه طراحي و ساخت دستگاهي به نام ويدئو اسكوپ جهت شناسايي زنگ زدگي و ساير عيوب ملخ بالگرد شنوك براي افزايش كارايي و ضريب ايمني بيشتر مي باشد. در گذشته جهت بررسي عيوب نواحي داخلي بالگرد ار دستگاههايي نظير منشور سه بعدي كه زاويه ديد مناسبي را فراهم نمي آورد استفاده شده است در حاليكه با طراحي دستگاه ويدئو اسكوپ خوردگي و زنگ زدگي نواحي داخلي ملخ شنوك تصوير برداري شده و با وضوح بالا امكان شناسايي عيوب و برطرف نمودن آن را توسط متخصصان مربوطه فراهم مي آورد. لازم به ذكر است كه پژوهش فوق براي نخستين بار در تحقيقات و جهاد خودكفايي پايگاه چهارم رزمي پشتيباني عمومي هوانيروز اصفهان در جهت تقويت قواي رزمي كشور و قطع وابستگي به محصولات خارجي انجام پذيرفته است.
هدف اين اختراع ساخت داربست پليمري حاوي نانو الياف الكتروريسي شده كيتوسان - ژلاتين جهت استفاده به عنوان جايگزين پوستي در درمان عوارض پوستي مانند سوختگي ها، زخم بستر كه پوست به تنهايي قادر به درمان و بازسازي خود نمي باشد بوده است. وجه تمايز اين كار نسبت به كارهاي مشابه قبلي ساخاتر آن مي باشد كه از نانو الياف پليمري به جاي ساختارهاي متخلخل معمولي استفاده شده است. حضور اين ساختار نسبت سطح به حجم داربست را بالا برده در نتيجه سطح بيشتري در مقابل سلول براي چسبيدن قرار داده كه مي تواند تامين كننده زيست سازگاري بيشتر اين محصول نسبت به موارد قبلي باشد. محلول دو پليمر در حلال اسيد استيك با نسبت 30: 70 ژلاتين به كيتوسان جهت استفاده در اين داربست بهترين ساختار نانو اليافي به همراه كمترين عيوب را داراست. همچنين پارامترهاي دستگاه براي توليد اين محصول ولتاژ 15KV نرخ تغذيه 0/2ML/hr و فاصله نوك سوزن تا جمع كننده 15cm به كار رفته اند.
خلاصه در پرونده يافت نشد به تصوير شرح و توصيف مراجعه شود
اين اختراع روش و دستگاه جديدي براي ايجادپوشش نانو كامپوزيت از انواع نانوذرات بوده و دستگاهي جهت لايه نشاني غيرحرارتي نانوذرات را به صورت مستقيم روي سطوح حساس به حرارت فراهم مي نمايد و با استفاده از پلاسما جت سرد اتمسفري اقدام به لايه نشاني نانو ذرات روي سطوح حساس به حرارت نماييم اين روش در بسياري از صنايع از جمله صنعت نظامي، پزشكي، الكترونيك و نساجي مورد استفاده قرار مي گيرد. هدف اصلي در اين ايده ي پيشنهادي، تبديل محدوديت هاي روش ها و اختراعات قبل به يك فرصت كاربردي سودمند و صنعتي است. طبق آنچه كه در اين اختراع ادعا مي شود، طراحي و ساخت سامانه اي جديد با كاربردي نو مبتني بر روش پلاسماي اتمسفري است كه اين ابتكار براي اولين بار در دنيا طراحي و ساخته شده است و تا كنون گزارشي مبني بر نمونه مشابه به آن گزارش نشده است.
موارد یافت شده: 7